SEO ιστοσελίδας

SEO

Τι είναι το SEO;

Η προώθηση ιστοσελίδων γίνεται μέσα από τη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης. Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η χρήση συγκεκριμένων πρακτικών με στόχο την υψηλή κατάταξη ενός ιστοτόπου στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Όπως δηλώνει και ο όρος “Optimization”, η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων έχει ως στόχο να γίνει ο ιστότοπος “βέλτιστος” (optimus), δηλαδή ο καλύτερος σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Google.

Το SEO χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: οn-page SEO (ενέργειες στο εσωτερικό του ιστοτόπου σας), οff-page SEO (ενέργειες εκτός του ιστοτόπου σας), τεχνικό SEO (ρύθμιση τεχνικών παραμέτρων στον ιστότοπό σας).

Το οργανικό SEO βασίζεται στον εντοπισμό των λέξεων-κλειδιών που αναζητά το στοχευμένο σας κοινό στις μηχανές αναζήτησης και στη δημιουργία περιεχομένου που εστιάζει σε αυτές. Είναι απλό: το κοινό ψάχνει στο διαδίκτυο για προϊόντα ή υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές που προσφέρετε.

O ιστότοπός σας θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων. Μόνο τότε θα μπορέσει το κοινό να σας εντοπίσει και να σας προσεγγίσει για να γνωρίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Για να ανεβείτε στην πρώτη σελίδα, πρέπει να εφαρμόσετε τους κανόνες του SEO. Το SEO βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενο των ιστοσελίδων και να το παρουσιάσουν στα άτομα που ψάχνουν κάτι αντίστοιχο. Μάθετε περισσότερα για το SEO.

Οργανικό SEO ιστοσελίδων

Αν προσφέρετε εξαιρετικές υπηρεσίες και διαθέτετε υψηλής ποιότητας ιστότοπο, αλλά η επισκεψιμότητά του παραμένει χαμηλή, είναι απαραίτητη η βελτιστοποίηση του περιεχομένου του.

Το βελτιστοποιημένο περιεχόμενο καθορίζει την προβολή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, εκπαιδεύει τους χρήστες του σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και οδηγεί στη μετατροπή τους σε δυνητικούς πελάτες. 

Το SEO είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στη στρατηγική μάρκετινγκ κάθε εταιρείας που στοχεύει να επεκταθεί και να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της στους καταναλωτές. Το βελτιστοποιημένο περιεχόμενο δημιουργείται πάνω σε στοχευμένες λέξεις-κλειδιά που αναζητά το κοινό στο διαδίκτυο.

Όταν η πρόθεση αναζήτησης των διαδικτυακών χρηστών ταυτίζεται με το περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας, το περιεχόμενό της θεωρείται χρήσιμο από τους ανιχνευτές της Google και έτσι ανεβαίνει σε κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

To SEO copywriting αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε στρατηγικής Content Marketing. Μάθετε περισσότερα για το Content Marketing.

SEO
SEO

Γιατί να επιλέξω το οργανικό SEO;

Tο 95% των ατόμων που βρίσκονται σε αναζήτηση υπηρεσιών στο διαδίκτυο αγνοούν τις πληρωμένες διαφημίσεις και επιλέγουν τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι οργανικές πρακτικές SEO είναι αποδεδειγμένα πιο αποδοτικές και σταθερές σε σχέση με τις επί πληρωμή πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα:

• παρέχουν μετρήσιμο, απόλυτα ελεγχόμενο ROI (απόδοση επένδυσης)
• δημιουργούν 3 φορές περισσότερους εν δυνάμει πελάτες από τα Google Ads
• επιτρέπουν την παρακολούθηση της αύξησης επισκεψιμότητας με την πάροδο του χρόνου.

Το on-page SEO είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της βελτιστοποίησης. Η βελτιστοποίηση ενός ιστοτόπου τόσο σε επίπεδο κώδικα όσο και περιεχομένου για υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης οδηγεί σε μεγαλύτερη οργανική επισκεψιμότητα.

Το χρήσιμο, συναφές και πλούσιο περιεχόμενο ωθεί τους χρήστες να παραμείνουν στον ιστότοπο και να επισκεφθούν και άλλες σελίδες. Αυτό οδηγεί σε χαμηλό bounce rate με αποτέλεσμα την άνοδο του ιστοτόπου στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google.

symmetry marketing cta

Χρειάζομαι βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

Πώς δουλεύω

Για να είναι πετυχημένη μία στρατηγική περιεχομένου θα πρέπει το περιεχόμενο να ανταποκρίνεται σε ό,τι αναζητά το στοχευμένο σας κοινό.

Γι’αυτό, για την προώθηση ιστοσελίδων εφαρμόζω αποκλειστικά πρακτικές White Hat SEO εστιάζοντας στην πρόθεση αναζήτησης του κοινού σας. Τόσο η κειμενογραφία ιστοσελίδων (copywriting) όσο και η κειμενογράφηση ιστολογίου βασίζονται σε στοχευμένες λέξεις-κλειδιά. Πιο συγκεκριμένα, σε:

• Προσδιορισμό στοχευμένων keywords
• Eξέταση της απόδοσης του υπάρχοντος περιεχομένου του ιστοτόπου σας
• Βελτιστοποίηση και ανανέωση του υπάρχοντος περιεχομένου για τις μηχανές αναζήτησης
• Δημιουργία νέου, βελτιστοποιημένου περιεχομένου
• Παρακολούθηση της απόδοσης των λέξεων-κλειδιών

Οι υπηρεσίες

Προσαρμόζοντας τα στοιχεία του ιστοτόπου σας στις ανάγκες του SEO, η επιχείρησή σας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές της για υψηλότερη κατάταξη σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Οι υπηρεσίες SEΟ που παρέχω περιλαμβάνουν:

• Σχεδιασμό πλάνου περιεχομένου

• Ανάλυση ανταγωνισμού

• Εκτεταμένη έρευνα για λέξεις-κλειδιά

• Δημιουργία και βελτιστοποίηση περιεχομένου

• Προσθήκη/βελτιστοποίηση μεταδεδομένων

• Εσωτερικό link-building

• Εβδομαδιαία αναφορά κατάταξης

Καθώς ο ιστότοπός σας γίνεται πιο φιλικός στους χρήστες του διαδικτύου και στους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης αυξάνεται η οργανική επισκεψιμότητά του. Aναλαμβάνουμε την προώθηση ιστοσελίδων και e-shop, τη στρατηγική περιεχομένου και τη δημιουργία blog.

SEO
SEO

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα του βελτιστοποιημένου περιεχομένου χρειάζονται από 2 έως12 μήνες για να να φέρουν αποτελέσματα. Ο ιστότοπος της Symmetry Marketing, ακολουθώντας τη σωστή στρατηγική περιεχομένου, ανέβηκε στην πρώτη σελίδα της Google για στοχευμένες λέξεις κλειδια σε λιγότερο από 6 μήνες.

Σε αντίθεση με την επί πληρωμή διαφήμιση, που αναδεικνύει τον ιστότοπό σας μόνο για όσο πληρώνετε, τα βελτιστοποιημένα κείμενα αποδίδουν και αποκτούν αξία σε βάθος χρόνου.

Συνεχίζουν να αυξάνουν την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου σας και να στηρίζουν τη στρατηγική σας digital marketing ακόμη και χρόνια μετά τη δημοσίευσή τους.

H προώθηση ιστοσελίδων είναι μία διαδικασία που απαιτεί συνεχή ανανέωση περιεχομένου είτε πρόκειται για νέο είτε για παλιότερο ιστότοπο.

Γι’αυτό φροντίστε να προσθέτετε βελτιστοποιημένο περιεχόμενο ή να ανανεώνετε το υπάρχον, ώστε να δίνετε το μήνυμα στο κοινό σας και τις μηχανές αναζήτησης ότι διατηρείτε έναν ενεργό ιστότοπο. Αυτό θα τον διατηρήσει σε υψηλή κατάταξη.

Το Social SEO

Εκτός από την κειμενογραφία (copywriting), αναλαμβάνω τη δημοσίευση και την προώθηση του περιεχομένου που δημιουργώ για εσάς, με την εφαρμογή του Social SEO. Η προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενισχύει το SEO του ιστοτόπου σας και οδηγεί σε αύξηση της επισκεψιμότητάς του.

Η επωνυμία σας γίνεται εξωστρεφής, αποκτά αναγνωρισιμότητα και ισχυρή διαδικτυακή παρουσία, προσελκύοντας δυνητικούς πελάτες που είναι ενεργοί στα αντίστοιχα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Μάθετε περισσότερα για τη διαχείριση Social Media.