Διαχείριση Social Media

Πολύχρωμη επιγραφή "social media" σε τοίχο

Διαχείριση Social Media

Τα τελευταία χρόνια, δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Instagram, το Facebook, το Twitter και το LinkedIn έχουν καταστεί μοχλός ανάπτυξης για κάθε επιχείρηση. Γι’αυτό, η διαχείριση social media έχει αναδειχθεί σε πανίσχυρο εργαλείο για τις επιχειρήσεις.

H επωνυμία σας βρίσκει πλέον πολλαπλές διεξόδους δημιουργίας και ενίσχυσης της εικόνας της, καθώς η χρήση διαφορετικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας επιτρέπει να μοιραστείτε τα μηνύματά της με διαφορετικό κοινό μέσα από ποικίλα μέσα. Έτσι, γίνεται ευδιάκριτη, άμεση και προσεγγίσιμη από το στοχευμένο κοινό.

H διαχείριση των social media επιτρέπει όχι μόνο την προσέγγιση δυνητικών πελατών αλλά και την άντληση πολύτιμων πληροφοριών γι’αυτούς. Σήμερα, πάνω από τέσσερις στους πέντε Έλληνες είναι ενεργοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το Instagram διαθέτει ένα τεράστιο κοινό που μετρά 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες το μήνα σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, το 60% των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο εμπιστεύεται περισσότερο τις αναρτήσεις, τις φωτογραφίες και τα σχόλια άλλων πελατών πριν επιλέξει μία εταιρεία. Το κοινό σας βρίσκεται στα social media, εσείς;

To Social SEO

Για να είναι μία επωνυμία ανταγωνιστική στο σημερινό ψηφιακό τοπίο πρέπει να είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί τα social media να μην συνδέονται άμεσα με το SEO του ιστοτόπου σας, η εφαρμογή όμως των πρακτικών του SEO στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social SEO) έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική.

Η συνεχής ροή πρωτότυπου περιεχομένου που ανταποκρίνεται στην πρόθεση αναζήτησης του χρήστη, η ενσωμάτωση keywords στο κείμενο και εναλλακτικού κειμένου στα πολυμέσα, είναι κάποιες από τις μεθόδους του Social SEO.

Όλα αυτά, διευκολύνουν την προσέγγιση κοινού και δυνητικών πελατών. Η φωνή της επωνυμίας σας αναδεικνύεται και προσεγγίζει με άμεσο τρόπο το στοχευμένο κοινό. Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του Social Media Marketing.

διαχείριση-social-media
διαχείριση social media

Οφέλη από τη διαχείριση social media

H διαχείριση social media εξυπηρετεί πολλές από τις λειτουργίες του digital marketing: αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, προσελκύει κοινό και δημιουργεί εν δυνάμει πελάτες.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να μοιραστείτε με το κοινό σας άρθρα του blog, προσφορές, νέα και εκδηλώσεις της επιχείρησής σας. Επιπλέον, η επί πληρωμή διαφήμιση (Ads) σας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσετε ευρύτερο κοινό με την μεγαλύτερη προβολή της καμπάνιας σας.

Με περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, οι δυνατότητες ανάδειξης της επωνυμίας σας μέσα από τα social media είναι απεριόριστες.

LinkedIn για επιχειρήσεις

Μέσα από το LinkedIn για επιχειρήσεις μπορείτε να ενισχύσετε το επαγγελματικό σας δίκτυο, να προβάλλετε το επαγγελματικό σας προφίλ, να συνδεθείτε με επαγγελματίες του ίδιου χώρου και να αναζητήσετε ή να προσφέρετε θέσεις εργασίας.

Αναλαμβάνω τη δημιουργία εταιρικής σελίδας στο LinkedIn, τον σχεδιασμό στρατηγικής περιεχομένου και τη δημιουργία και διαχείρισή του.

Περισσότερα για την εταιρική σελίδα LinkedIn

Επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn

Η δημιουργία προφίλ στο LinkedIn είναι απαραίτητη για κάθε επαγγελματία που θέλει να παρουσιάσει τα προσόντα και τις δεξιότητές του σε όσους δραστηριοποιουνται στον τομέα του. Γι’αυτό, ο καθένας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο προφίλ που περιλαμβάνει, εκτός από την παρουσίαση των σπουδών και της προϋπηρεσίας του, τις αξίες και τα πιστεύω του.

Δημιουργώ και διαχειρίζομαι για εσάς το επαγγελματικό σας προφίλ στο LinkedIn με περιεχόμενο που σας συνδέει με τις επαφές σας.

LinkedIn for business
διαχείριση social media

Πώς δουλεύω

Η διαχείριση social media ξεκινά από τη γνωριμία με την επωνυμία σας, στην κατανόηση των στόχων, των αξιών και των χαρακτηριστικών της. Αυτό μας βοηθά στη δημιουργία μίας στοχευμένης στρατηγικής που θα φέρει αποτελέσματα.

Για να είναι αποτελεσματική μία στρατηγική Social Media πρέπει επίσης να εστιάζει στη στόχευση του κατάλληλου κοινού. Γι’ αυτό, προχωρώ σε τμηματοποίηση του κοινού και προσεγγίζω ξεχωριστά συγκεκριμένες ομάδες δυνητικών πελατών. Καθορίζω τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους στα δίκτυα όπου δραστηριοποιούνται.

Στη συνέχεια, επιλέγω τη σωστή πλατφόρμα για το κατάλληλο κοινό. Η κατάρτιση ενός μηνιαίου προγράμματος βοηθά να οργανώσω τη θεματολογία πριν προχωρήσω στη δημιουργία περιεχομένου που ταιριάζει στο ύφος και τις αξίες της επωνυμίας σας.

Αναλαμβάνω τη δημιουργία οργανικών αναρτήσεων και διαφημίσεων με ποιοτική κειμενογράφηση και χρήση πολυμέσων. Με μηνιαίες αναφορές σάς παρουσιάζω την απόδοση των αναρτήσεων.

Οι υπηρεσίες μου μπορούν να συνδυαστούν σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας ή à la carte. Αν πάλι προτιμάτε να διαχειρίζεστε εσείς τον λογαριασμό σας, μπορώ να αναλάβω το πρόγραμμα των αναρτήσεων και την κειμενογράφηση.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Δείτε όλα πακέτα Social Media.

ΕίσΑΙ έτοιμοΣ να ξεκινήσεΙΣ;

ΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ